MedxRay Arad

Servicii de radiologie dentara 2D

Prin nivelul inalt de profesionalism si stapanire a tehnicii radiologice, MedXray va ofera cea mai buna solutie pentru rezolvarea problemelor stomatologice.

Radiografii mici
Radiografii retroalveolare (Individual Periapicals X-Ray)

Acest tip de radiografii este indicat in detectarea cariilor, traumatismelor dento alveolare, viciilor de eruptie, infectiilor periapicale, suferintelor parodontale, corectitudinii unor tratamente endodontice, vizualizarea morfologiei radiculare inaintea extractiilor dentare, precum si in alte situatii pe care le considera necesare medicul stomatolog (chisturi, leziuni osoase,etc)

Radiografii retroalveolare (Individual Periapicals X-Ray)

Radiografie retroalveolara interproximala x4 (Bite wings x4)

Sunt radiografii care permit detectarea cariilor incipiente in zonele aproximale (intre dinti), cariilor de colet de dimensiuni mici si localizate subgingival, cariilor aparute sub obturatii (recidiva de carie). De asemenea pot fi decelate leziunile osoase precoce in parodontopatii marginale, precum si procese calcare in camera pulpara (pulpoliti).

Radiografie retroalveolara interproximala x4 (Bite wings x4) Radiografie retroalveolara interproximala x4 (Bite wings x4)

Status dentar

Statusul dentar reprezinta radiografii periapicale ale tuturor dintilor, numarul acestora fiind variabil functie de numarul dintilor pacientului.

Radiografie in incidenta CLARK (1=ortoradial, 2=distoexcentric) - CLARK periapical

Acest tip de radiografie permite localizarea spatiala a doua structuri ce se suprapun pe o radiografie normala retroalveolara. Prin efectuarea celei de-a doua radiografii in incidenta excentrica, medicul dumneavoastra va reusi sa afle care dintre cele doua formatiuni dentare se afla mai spre exterior sau interior, astfel incat abordarea chirurgicala sa fie facuta pe acea cale ce va minimliza defectul osos si va permite o localizare cat mai rapida a formatiunii vizate.

Radiografia ocluzala / Occusal X-Ray

Este un alt tip de radiografie care permite vizualizarea aranjarii spatiale a formatiunilor de interes. Avand in vedere ca radiografiile conventionale suprapun toate structurile pe un singur plan, este uneori dificila stabilirea lor tridimesionala. Din aceasta cauze se recurge la radiografii ajutatoare, cum ar fi Radiografia Clark sau Radiografia ocluzala. In plus Radiografia ocluzala poate fi utilizata si la pacientii cu probleme ale glandelor salivare (ex: litiaza de glanda sumaxilara) sau la pacientii cu trismus (imposiblitatea deschiderii gurii datorita contractiei musculare).

maxilara (upper) maxilara (upper)

Radiografii mari / tehnologie digitala
Ortopantomograma (OPG) / Panoramic X-Ray

Ortopantomograma reprezinta un examen radiologic complet pe care se vizualizeaza structurile dentare coronare si radiculare (evidentiind forma acestora cat si eventualele afectiuni ale lor), pozitia si relatia lor spatiala, mugurii dentari inca neerupti, structura oaselor maxilare si eventualele afectiuni, aspectul tesuturilor parodontale (tesuturile de sustinere dentare) si evnetualele afectiuni, aspectul articulatiilor temporo-mandibualre, cat si al sinusurilor maxilare. OPG-ul este necesar in etapa de diagnostic pentru elaborarea planului de tratament, precum si pe parcurusul sau la sfarsitul tratamentului pentru a evalua evolutia tratamentului. Pentru ca imaginea radiologica sa fie de buna calitate trebuie sa incercati sa ramaneti nemiscat in pozitia indicata de personalul specializat pe tot timpul expunerii.

Ortopantomograma (OPG) / Panoramic X-Ray

Teleradiografie / Cephalometric X-Ray - de profil (lateral)

Teleradiografia de profil ofera o imagine de ansamblu a oaselor viscero si partial a neurocraniului, ajutand la stabilirea diagnosticului in ortodontie si chirurgia maxilo-faciala ortognata (vis-a vis de pozitia relativa a maxilarelor intre ele si fata de baza craniului), precum si in alte domanii medicale, ca de ex – pentru imaginea radiologica a seii turcesti utilizata in endocrinologie. Imaginea evidentiaza si evolutia osificarii vertebrelor cervicale, ce permite medicului specialist stablirea evolutiei pre si post pubertare a pacientului. Pentru ca teleradiografie sa fie de calitate trebuie sa muscati in spate pe masele fara sa existe spatiu intre dinti laterali si sa tineti limba in cerul gurii ca la inghitit.
-antero-posterioara (A.P.)

Teleradiografia antero posterioara este utilizata mai ales pentru vizualizarea asimetriilor in plan frontal, cat si a patologiei viscerocraniului. Acest examen radiologic este utilizat mai ales in ortodontie si gnatochirurgia maxilo-faciala, dar poate fi foarte valoros si in patologia traumatica si tunorala a masivului facial

Teleradiografie / Cephalometric X-Ray - de profil (lateral)

Radiografia A.T.M./ TMJ X-Ray

Radiografia de ATM evidentiaza structurile ce intra in alcatuirea articulatiilor temporo- mandibulare, in speta cavitatea glenoida si condilul articular. Ele sunt utilizate pentru evidentierea patologiei articulare de natura inflamatorie, traumatica, tumorala, hiperplazica, atrofica, etc. si pot fi efectuate cu gura inchisa, deschisa sau in diverse grade de propulsie ce sunt cerute de medicul curant prin trimiterea la cabinetul de radiologie a unor dispozitive de muscat ce imobilizeaza mandibula in pozitia dorita de medic.

Radiografia A.T.M./ TMJ X-Ray

Radiografia de sinusuri/ Synus X-Ray

Radiografia de sinusuri anterioare frontale (SAF) este indicata cel mai frecvent de medici specialisti ORL pentru a stabili patologia sinuzala, dar pot fi utile si medicilor stomatologi, mai ales chirurgilor maxilo-faciali, atunci cand apar sinuzite odontogene.

Radiografia de sinusuri/ Synus X-Ray Radiografia de sinusuri/ Synus X-Ray

Analize digitale

Centrul nostru de radiologie stomatologica digitala realizeaza de asemeni si:

  • analiza computerizata cefalometrica (computerised Ceph. Tracing & Analysis)
  • analiza TWEED
  • analiza STEINER
  • analiza BERGEN

Analiza computerizata teleradiografica este o interpretare computerizata a pozitiei spatiale a structurilor faciale intre ele, ce permite medicului specialist ortodont sau chirurg ortognat sa planuiasca cat mai eficient tratamentul, astfel incat pe langa o pozitionare corecta a dentitiei, sa puteti obtine si un aspect facial cat mai placut si un zambet minunat.

Rezultatul se livreaza in 24 ore pe CD sau e-mail in format: Word.

Descarca bilet radiografie dentara 2d
Descarca bilet radiografie dentara 3d
Orar MedXray
Vezi tarife